Més informació [ Llista d'activitats | Detall d'activitat

 
6095141609   Jornada Ciències, Tecnologia i Matemàtiques
2016-2017   Jornada / Jornades. Secundària en general
  
   6/4/2017 - 6/4/2017 (10 hores) de 8:00h a 22:00h
   INS Maria Rúbies
   c. Boqué/av. Pla d'Urgell, s/n (Lleida) 
  
Format   Presencial
Organització   Servei Educatiu Segrià
  
   Universitat d'Andorra
  
Inscripció   15/12/2016 - 06/04/2017
  
Descripció i   Metodologia:   La idea
El Seminari CTM (Científic, tecnològic i matemàtic) organitza la quarta edició de la Jornada CTM.
Fruit de l’èxit de les altres edicions, us presentem aquesta jornada que tindrà lloc a la Universitat d’Andorra amb una àmplia oferta d’activitats diverses.

  
Objectius   L'objectiu de la jornada, com en les anteriors edicions, és presentar la ciència i la tecnologia i també les matemàtiques de forma atractiva i motivadora a l'alumnat, mitjançant diferents formats com són: visites, tallers, conferències i altres activitats, però totes elles presentades de forma lúdica i interactiva.
  
Continguts   Activitats per a l’alumnat i formació del professorat
La durada d’aquesta Jornada serà de tot un dia i es clourà amb una conferència.
La Jornada està dirigida a l’alumnat de 4t d’ESO i 1r de Batxillerat dels centres participants i que formen part del Seminari CTM i en aquesta edició també hi participaran els centres del Principat d’Andorra.
A més a més, aquesta Jornada es constitueix com una jornada de formació, inclosa en el Pla de Formació de Zona, a nivell d’intercanvi d’experiències i formació per part del professorat organitzador i col·laborador d’aquesta activitat. Les activitats de la tarda també estan obertes a tot el professorat de l’àmbit Cientificotecnològic i de l’àmbit matemàtic.
Què farem?
La Jornada començarà amb una descoberta de l’entorn del poble de Santa Coloma. Aquesta visita tindrà dues temàtiques ben diferenciades. Una d’elles, la visita cultural a l’església i al poble i l’altra, una ruta per l’entorn de Santa Coloma des del punt de vista biològic i geològic. A més, també es podrà visitar el Museu de l’electricitat d’Andorra.
Tot seguit, ens desplaçarem a Sant Julià de Lòria per dinar.
A la tarda, a la Universitat d’Andorra, es realitzaran diferents tallers impartits pel professorat dels centres participants i altres entitats i institucions col·laboradores. Hi haurà un total de quinze tallers de temàtiques diferents d’una durada aproximada de 45 minuts. Es faran grups d’uns 15 alumnes que escolliran tres tallers.
Després d'un breu descans tindrà lloc la conferència d’Eduardo Saenz de Cabezon, matemàtic que descobreix la màgia del nombres. Aquest professor de la Universitat de la Rioja també és el fundador de Big Van Theory. Durant la conferència es plantejaran diferents reptes matemàtics als participants.
En acabar hi haurà un sopar fred.
  
Avaluació   El professorat tindrà un paper actiu en els tallers que realitzaran ja que es tracta de tallers en els quals podran participar de forma experimental de forma activa.
  
Requisits de  certificació   Assistència a un mínim del 80% de les hores presencials de formació
  
E-mail   crp-segria@xtec.cat
  
  
Calendari  
 Sessió 1   dijous   06/04/2017   800   2200 
 Sessió 2   dimarts   06/06/2017   800   2200 
  


Generalitat de Catalunya
Departament d'Educació
Pla de formació permanent